top of page

Īss stāsts

Par "Vincents" vēsturi

Restorānu “Vincents” 1994.gadā aizsāka leģendārais latviešu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Tagad tas ir kļuvis par mūsdienu urbānās eko virtuves stila un kvalitātes etalonu gan Latvijā, gan arī plašāk Eiropā. Restorāna interjers un mākslas galerija rada sentimentālu fonu izcilo Vincenta ēdienu un vīnu baudīšanai. Restorāna jaunais šefpavārs Uvis Janičenko ir mācījies un strādājis vairākos pasaulslavenos Michelin zvaigžņu restorānos un ir atgriezies Latvijā, lai piedāvātu Vincenta viesiem savu īpašo sezonālo ēdienkarti.

Mārtiņš Rītiņš
(1949 – 2022)

Vincents – tāds kāds tas ir šodien - ir leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa atstātais mantojums. No nelielas mākslas galerijas un kafejnīcas Mārtiņš 30 gadu laikā izveidoja vissmalkāko un populārāko restorānu Latvijā. Tā viesu grāmatu rotā daudzu pasaules valstu līderu un slavenību pateicības.

Būdams Latvijas modernās pavārmākslas ikona, viņš daudz laika un enerģijas veltīja, lai stāstītu cilvēkiem par veselīgas ēšanas paradumiem, Slow Food kustību un ēdiena gatavošanas noslēpumiem.

Mārtiņš uzskatīja, ka viņa pienākums ir darīt pasauli labāku.

Viņam tas izdevās.

Paldies, Mārtiņ!

Vincents_Filips_Smits-52.jpg
bottom of page